ODTÜ Bilim İletişimi Grubu tarafından 9 Eylül 2020, Çarşamba günü, saat 11.30’da (Güney Kore saati ile 17.30), halen çalışmalarını Güney Kore’de stratejiden sorumlu üst düzey yönetici olarak sürdüren Dr. Ogan Gürel’in konuşmacı olarak katılacağı bir webinar düzenlenecek. ODTÜ Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Altan’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek “Albert Einstein: Bilimsel Deha mı, Pazarlama Dehası mı?” konusundaki webinar, https://www.youtube.com/user/middleastechuniv adresinden İngilizce, https://www.youtube.com/METUOpenCourseWare adresinden ise Türkçe olarak yayınlanacak.
Webinar hakkında
Albert Einstein, genellikle kavramsal bilimin en büyüklerinden biri, birçok kişi için ise en önemlisi ve daha genel olarak dehanın özü olarak idealleştirilir. Düşüncesinin bağımsızlığı ve parlaklığı, kesinlikle beğeni unsurlarıdır, ancak bu seminer; büyük bilimin sırrının yalnızca bilimsel parlaklıkta yattığına değil, gerçek başarı ve etkinin altında, teknik yeteneğin ötesinde, yeteneklerin birlikteliğinin yattığına işaret ediyor. Yani Einstein bilimsel bir deha mıydı, yoksa bir pazarlama dehası mıydı? Seminer bu soruyu, aynı zamanda Einstein’ın bazı büyük içgörüleriyle ve bu fikirleri hem sezgisel bir şekilde algılama hem de ikna edici bir şekilde iletme becerisiyle harmanlanmış pazarlamanın asli temellerini tanıtırken yanıtlamayı amaçlıyor.
Dr. Ogan Gürel (MPhil) hakkında
Dr. Ogan Gürel halen Solbridge Uluslararası İşletme Okulu’nda (Solbridge International School of Business) Ziyaretçi Profesör ve DGIST’te (Daegu Gyeongbuk Institute of Science & Technology) Ders Veren Ziyaretçi Profesör olarak bulunmaktadır. Daha önce dört yıldan uzun süre Samsung İleri Teknoloji Enstitüsü’nde (Samsung Advanced Institute of Technology) yöneticilik de yapmış olan Dr. Gürel; tıp doktoru derecesini Columbia Üniversitesi Doktorlar ve Cerrahlar Koleji’nden Alfa Omega Alfa statüsüyle almıştır. Kimya alanında, 2013 yılında, Nobel Ödülü alan Prof. Martin Karplus ile çalışarak Harvard Koleji’nden, Biyokimyasal Bilimler alanında şeref derecesi ile lisans diplomasını, yapısal biyoloji alanında yürüttüğü yüksek lisans çalışması ile M.Phil derecesini almıştır. 14 hakemli bilimsel makale (yanı sıra Waves/Dalgalar isimli bir roman) kaleme alan, yaklaşık 200 konferans bildirisi sunan, (dördü kabul edilmiş) 10 patent başvurusunda ortak mucit olan Dr. Gürel; dünya çapında bilimsel konferans ve seminerler ile iş konferansları ve seminerlerinde açılış konuşmaları ve diğer konuşmalar yapmıştır.