
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen GRADSTAR’25: Lisansüstü Öğrenci Araştırma Çalıştayı’nın 8’incisi, 14 Mart Cuma günü yapıldı. Akademik araştırmaların paylaşılması ve uzmanlar arasında etkileşimin artırılması amacıyla düzenlenen çalıştayda, ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü lisansüstü öğrencilerinin araştırma çalışmalarını diğer genç araştırmacılar, öğretim üyeleri, lisans öğrencileri ve sektör temsilcilerine sunmalarına olanak sağlandı.
Öğrencilerin alanında uzman araştırmacılardan geri bildirim alması ve sunum becerilerini geliştirmesi için bir fırsat sunan GRADSTAR (GRADuate STudent Academic Research-Lisansüstü Öğrenci Akademik Araştırma) etkinliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Sevim Tan Amfisi’ndeki açılış konuşmalarıyla başladı. Bölüm başkanı Prof. Dr. İlkay Ulusoy’un çalıştayı ve sponsorları tanıttığı konuşmasının ardından, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil yaptığı konuşmada, genç araştırmacılara verilen destekleri ve bu desteklerde yapılan iyileştirmeleri anlattı. Açılış konuşmalarının sonunda, katılımcılar poster sunumlarını dinlemeye davet edildi. Program kapsamında, yüksek lisans ve doktora öğrencileri tarafından hazırlanan poster sunumları, ODTÜ Elektrik – Elektronik Mühendisliği Bölümü bünyesindeki Ayaslı Araştırma Merkezi’nde yapıldı. Çeşitli disiplinleri kapsayan çalıştayda, biyomedikal, otomotiv ve diğer alanlara yönelik yenilikçi proje çalışmaları katılımcılarla paylaşıldı.

22 poster sunumunun bulunduğu etkinlikte dokuz farklı sözlü proje sunumu da yer aldı.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Özlem Aydın Çivi, Prof. Dr. Murat Göl ve Doç. Dr. Yeşim Serinağaoğlu Doğrusöz tarafından düzenlenen çalıştaya, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri de destek verdi. GRADSTAR’25’te sunulan projelerin etkileşimini artırmak ve katılımcıların değerlendirme sürecine doğrudan katkı sağlamalarını teşvik etmek amacıyla sunumu yapılan posterler QR kod ile katılımcıların oylamasına sunuldu. Böylece, etkinlik katılımcıları, ilgilerini çeken poster sunumları için oy kullanarak en başarılı sunumların belirlenmesine katkıda bulundu.
Çalıştay sonunda fakülte üyelerinin değerlendirmesiyle Işık Emir Altunkol, Mehmet Emre Eralp ve Muzaffer Temelli’nin çalışmaları en iyi üç poster sunumu olarak seçilirken; katılımcı oylamasında Yunus Emre Türysüz’ün posteri birinci oldu. Baran Kırdar ve Yusuf Basri Yılmaz’ın çalışmları ise mansiyon ödülüne layık görüldü.
Çalıştayla ilgili detaylı bilgi ve çalıştay programına buradan ulaşılabilir.