Ana Sayfa Araştırma TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı İmza Töreni Yapıldı

TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı İmza Töreni Yapıldı

TÜBİTAK tarafından öncelikli alanlarda sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının, üniversite-sanayi iş birliğiyle yetiştirilmesine yönelik başlatılan “2244 Sanayi Doktora Programı” kapsamında desteklenmeye hak kazanan projeler için imza töreni düzenlendi.

ODTÜ’nün de yer aldığı 33 farklı üniversitenin 77 firmayla yaptığı 120 farklı iş birliği projesiyle sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda 517 doktora öğrencisi yetiştirilecek. Öğrenciler, eğitimleri boyunca aylık 4 bin 500 lira burs ve mezuniyetleri ardından 3 yıl istihdam desteği alacaklar.

Program dahilinde, ODTÜ ile 8 sanayi kuruluşu ortaklığında 50 doktora öğrencisinin yetiştirilmesini amaçlayan 11 başvuru kabul edildi, 47 doktora öğrencisi desteklenmeye hak kazandı.

Sanayide yapısal dönüşümün, nitelikli insan kaynağıyla gerçekleşeceği düşüncesinden hareketle, firmaların ihtiyaçları merkeze alınarak hazırlanan Sanayi Doktora Programı; üniversite-sanayi iş birliğinin sadece proje ile başlayıp biten değil, kurumsal ve sürdürülebilir bir hale dönüşmesini sağlayacak ve Türkiye’nin gelecek hedeflerine çok önemli katkılar sunacak.

Firma Adı Öğretim Üyesi Adı Öğrenci Sayısı
Roketsan Roket Sanayii ve Ticaret A.Ş. Prof. Dr. Raşit Turan 3
Prof. Dr. Haluk Aksel,

Dr. Öğr. Üyesi Uğraş Baran