Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında uygulanan Rekabetçi Sektörler Programı’nın 2. Dönem çağrısı dahilinde Üniversitemizden iki proje desteklenmeye hak kazandı.
“Yaratıcı Endüstriler” ve “Araştırma ve Geliştirme” olmak üzere iki başlıkta açılan çağrılar ile sanayide verimliliğin artırılması, yenilikçi ürün ve fikirlerin ticarileşmesinin desteklenmesi ve cari açığın azaltılmasına katkı sağlayacak, toplam büyüklüğü 473 milyon Avro olan 123 başvuru kabul edildi. Kapsamlı değerlendirme sürecinin sonunda, 26 Aralık 2019 tarihinde açıklanan kısa liste ile başvuruda bulunduğumuz her üç projemiz de, nihai 17 proje içerisinde yer almaya hak kazandı. Saha ziyaretleri sonucunda, programın sektörel ve bölgesel öncelikleri göz önünde bulundurularak ODTÜ’nün iki projesinin de içinde yer aldığı toplam 11 proje desteklenmeye uygun görüldü.
Rekabetçi Sektörler Programı Proje Teklif Çağrısı Sonuçları ile ilgili ayrıntılı bilgiye https://rekabetcisektorler.sanayi.gov.tr/tr/161/duyuru_detay adresinden ulaşılabilir.
“Yaratıcı Endüstriler” başlıklı çağrı dahilinde desteklenmeye uygun görülen ODTÜ projesi:
Proje adı: Oyun, Giyilebilir Teknolojiler ve Yeni Nesil Filmler: Yaratıcı Endüstriler Aracılığı ile Ekonomik Kalkınma
Proje yürütücüsü: ODTÜ
Proje ortakları: ODTÜ TEKNOKENT, Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara Ticaret Odası, TOGED (Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği), Moda Tasarımcıları Derneği
Proje bütçesi: 5 Milyon €
“Araştırma-Geliştirme” başlıklı çağrı kapsamında desteklenmeye uygun görülen ODTÜ projesi:
Proje adı: ODTÜ Dijital İnovasyon Merkezi
Proje yürütücüsü: ODTÜ
Proje ortakları: TAYSAD (Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği) , MAKFED (Makine İmalat Sanayii Dernekleri Federasyonu), ODTÜ TEKNOKENT
Proje bütçesi: 8 Milyon €