Ana Sayfa Sıralama ODTÜ Ticarileşen Buluş Sayısında Yine İlk Sırada

ODTÜ Ticarileşen Buluş Sayısında Yine İlk Sırada

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Patent Effect tarafından hazırlanan 2021 Patent Raporu’na göre geçen yıl olduğu gibi birinci oldu.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Patent Effect tarafından hazırlanan 2021 Patent Raporu’na göre hem ticarileştirme sayısında hem de kümülatif veriye göre ticarileştirme ve lisanslanan patent sayısında, geçen yıl olduğu gibi birinci oldu.

Ülkelerin, firmaların, üniversitelerin ve kurumların inovasyon performansının ölçülmesinde ve izlenmesinde kullanılan önemli parametrelerden biri olan patent verilerinden yararlanılarak hazırlanan ve 28 Nisan 2022’de açıklanan “Türkiye’nin Patent Haritası” 2021 raporunda, Türkiye’de faaliyet gösteren yerli kurumlar tarafından 31.12.2021 tarihine kadar yapılan patent başvurularının genel analizi yapıldı.

2021 yılı sonu itibariyle toplam (kümülatif) ticarileştirme sözleşmesi bakımından, ticarileştirme şampiyonu üniversiteler ve araştırma merkezleri sıralamasında ODTÜ, 34 ticarileştirme ve 36 lisanslanan/devredilen patent ile zirvede yer aldı. ODTÜ, sadece 2021 yılındaki 10 ticarileştirme sözleşmesi ve 9 lisanslanan/devredilen patent sayısıyla da yine birinci sırada yer aldı.

ODTÜ’de öğretim elemanları tarafından geliştirilen buluşların ticarileştirilmesi süreçleri, ODTÜ Teknoloji Transfer Ofisi (ODTÜ TTO) tarafından yürütülüyor. ODTÜ TTO patent portföyünde biyomedikalden savunmaya, nano-teknolojiden bilişime kadar çok çeşitli alanlara ait çok sayıda buluş bulunuyor.

Önceki İçerikODTÜ, 2022 THE Etki Sıralaması’nda Türkiye’deki Üniversiteler Arasında Birinci
Sonraki İçerikODTÜ, RUR Dünya Üniversiteleri Sıralamasında Türkiye’deki Üniversiteler Arasında Birinci