Ana Sayfa Etkinlik Sağlıkta Yapay Zeka Temel Eğitimi Sertifika Programı başladı

Sağlıkta Yapay Zeka Temel Eğitimi Sertifika Programı başladı

Sağlık Bakanlığı’ndan 25 personel ve doktorun katıldığı eğitim programı, ODTÜ Enformatik Enstitüsü'nde 8 Temmuz’a kadar devam edecek.

ODTÜ ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen “Sağlıkta Yapay Zeka Temel Eğitimi Sertifika Programı” 8 Haziran Cumartesi günü başladı.

Programın açılışı, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Verşan Kök’ün katılımıyla yapıldı. Sağlık Bakanlığı’ndan 25 personel ve doktorun katıldığı eğitim programı, ODTÜ Enformatik Enstitüsü’nde 8 Temmuz’a kadar devam edecek. Katılımcılar, Sağlık Bakanlığı ile yeni projeler geliştirilmesine katkıda bulunacak.

Sağlıkta dijitalleşmenin hızla ilerlemesinden ve yapay zekâ teknolojilerinin sağlık sistemlerinde önemli bir rol oynamasından hareketle Sağlık Bakanlığı ve ODTÜ işbirliğiyle düzenlenen program, Türkiye’nin sağlık sisteminde yapay zekâ vizyonunu güçlendirmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda düzenlenen program, sağlık çalışanlarına yapay zekânın idari ve klinik kullanımı konusunda yetkinlik kazandırmayı amaçlıyor. Sağlık yönetim sistemlerini iyileştirerek hastane kapasitesinin verimli kullanımı, hata ve sahtekârlığın azaltılması, maliyet ve kalite kontrolü gibi idari amaçlarla kullanılabilen yapay zeka ile, erken teşhis ve müdahale, test sonucu takibi, görüntü analiz araçları, robotik cerrahi, kişiye özel tedavi ve klinik karar desteği gibi klinik amaçlara yönelik uygulamalar geliştirilebiliyor.

8 Haziran – 8 Temmuz 2024 tarihleri arasındaki eğitim programının sonunda katılımcılar, eğitmenlerin rehberliğiyle ve yapay zeka uygulamaları geliştiren mühendislerle işbirliği içinde projelerini geliştirerek önerecekler. Program sonunda katılımcıların, mevcut veri kaynaklarının sunduğu bilgi hacmini en uygun ve verimli yöntemleri uygulayarak, sağlık verisinin gerektirdiği hassasiyetleri de göz önünde bulundurarak kullanma yeteneği kazanmaları sağlanacak. Yapay zekânın sağlık hizmetlerinde sunduğu potansiyeli keşfederek, Türkiye’deki sağlık sistemini iyileştirmeye yönelik önemli katkılar yapmayı hedefleyen program, 8 Temmuz’da düzenlenecek çalıştayda seçilen projelerin sunulmasıyla tamamlanacak.

ODTÜ Enformatik Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Banu Günel ve Sağlık Bilişimi Enstitü Anabilim Dalı (EABD) Başkanı Doç. Dr. Yeşim Aydın Son koordinasyonunda düzenlenen sertifika programı, alanlarında uzman 13 eğitmen tarafından geliştirildi.

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde görev alan Sağlık Bilişimi EABD öğretim üyelerinden Dr. Aybar Can Acar ve Dr. Burçak Otlu, Çokluortam Bilişimi EABD Başkanı Doç. Dr. Elif Sürer ve öğretim üyesi Doç. Dr. Erdem Akagündüz, Sibergüvelik EABD Başkanı Doç. Dr. Cihangir Tezcan ve öğretim üyesi Dr. Fatih Öğmen, Bilişsel Bilimler EABD Başkanı Doç. Dr. Barbaros Yet eğitmenler arasında yer alıyor. Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Yapay Zeka Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Tunca Doğan ile Uzm. Dr. Ahmet Görkem Er ve Dr. Güray Arık koordinasyonundaki Sağlık Bakanlığı Yapay Zeka Birimi uzmanları da programa katkı verecekler. Eğitim programında katılımcılara destek olmak üzere ise Arş. Gör. Cahit Burduroğlu ve Arş. Gör. Arif Ozan Kızıldağ görev alacak.

 

Önceki İçerikHavacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü’nde Tasarım ve Analiz Laboratuvarı açıldı
Sonraki İçerikODTÜ, Avrupa 114’üncüsü