Ana Sayfa Haber ODTÜ’ye 2024 Yılı YÖK Üstün Başarı Ödülü

ODTÜ’ye 2024 Yılı YÖK Üstün Başarı Ödülü

ODTÜ’nün Black Sea CONNECT projesine “Uluslararası İş Birliği Ödülü” verildi.

ODTÜ, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 2024 Üstün Başarı Ödülleri kapsamında, Black Sea CONNECT projesi ile “Uluslararası İş Birliği Ödülü”ne layık görüldü. Ödüller, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde 8 Ekim’de düzenlenen YÖK 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde sahiplerini buldu.

Tören, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarıyla açıldı. YÖK Başkanı Özvar, yeni akademik yılın öğrencilere, akademisyenlere ve idari personele hayırlı olmasını diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, üniversite camiası ve bilim dünyasına başarı temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ODTÜ’nün 1960’lı yıllarda Türkiye’nin ilk hava savunma sistemini geliştirmek üzere başlattığı ORDOT projesine ait roketin 80 santimetrelik modelini takdim etti.

ODTÜ’ye “Uluslararası İş Birliği” Ödülü

Törende, üniversitelerdeki bilimsel araştırmalar, projeler, tezler ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla verilen 2024 Yılı YÖK Üstün Başarı Ödülleri sahiplerini buldu. ODTÜ, bilimdeki öncülüğünü bir kez daha kanıtlayarak, Black Sea CONNECT projesi ile “Uluslararası İş Birliği” kategorisinde ödüle layık görüldü. Ödülü, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil ve proje yürütücüsü Prof. Dr. Barış Salihoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı.

ODTÜ’nün “Uluslararası İş Birliği” ödülüne layık görülen Black Sea CONNECT projesi, 2019-2023 yılları arasında ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü öğretim üyeleri Prof. Dr. Barış Salihoğlu ve Prof. Dr. Mustafa Yücel’in koordinasyonunda yürütüldü. Ufuk 2020 Programı’nın “TOPLUMSAL ZORLUKLAR – Gıda güvenliği, sürdürülebilir tarım ve ormanlık alanlar, denizcilik, deniz ve iç su araştırmaları ile biyogirişim ekonomisi” alanında Türkiye’nin koodinatörlük üstlendiği ilk proje, Karadeniz’in mavi ekonomi potansiyelini geliştirmek amacıyla uluslararası iş birliği ağları kurdu. Karadeniz ülkeleri ve Avrupa’nın önde gelen merkezlerinden 14 ortak ve yüzlerce paydaş ile çalışan proje, kalıcı araştırma destek mekanizmaları üretirken, politika yapıcılara uygulanabilir ve gerçekçi stratejiler sundu.

Önceki İçerikODTÜ’nün ilk Takas Pazarı etkinliği ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü’nde yapıldı
Sonraki İçerikODTÜ, THE 2025 Dünya Üniversiteleri sıralamasında Türkiye’den ilk sıraya yerleşen üç üniversiteden biri oldu