Ana Sayfa Araştırma ODTÜ ve TÜBİTAK ev sahipliğinde, Ufuk 2020 Black Sea CONNECT projesi Karadeniz...

ODTÜ ve TÜBİTAK ev sahipliğinde, Ufuk 2020 Black Sea CONNECT projesi Karadeniz Stratejik Araştırma ve Yenilik Gündemi çevrim içi çalıştayı gerçekleştirildi

AB Ufuk2020 Black Sea CONNECT projesi kapsamında düzenlenen Karadeniz Stratejik Araştırma ve Yenilik Gündemi (SRIA) Çalıştayı; 16 Eylül 2020 tarihinde çevrim içi olarak yapıldı.

ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü tarafından koordine edilen; ODTÜ’nün ilk çok ortaklı Ufuk2020 konsorsiyum koordinatörlüğü olan AB Ufuk2020 Black Sea CONNECT projesi kapsamında düzenlenen Karadeniz Stratejik Araştırma ve Yenilik Gündemi (SRIA) Çalıştayı; 16 Eylül 2020 tarihinde çevrim içi olarak yapıldı. Çalıştaya; üniversiteler, kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından 150’yi aşkın temsilci katıldı.

Sağlıklı, sürdürülebilir ve daha değerli bir Karadeniz için ulusal deniz araştırma ve yenilik önceliklerini belirlemek amacıyla düzenlenen çalıştayın açılışında; Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, Dışişleri Bakanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdem Direkler yer aldı.

Avrupa Komisyonu’nun “2030’da sağlıklı, dayanıklı ve daha değerli bir Karadeniz” vizyonunu paylaşmak üzere, Avrupa Komisyonu, Araştırma ve Yenilik Genel Müdürlüğü, Sağlıklı Denizler ve Okyanuslar Birim Başkanı Sigi Gruber de çalıştaya katıldı.

Çalıştayda;

  • Karadeniz havzasında ortak önceliklerin belirlenebilmesi için temel oluşturacak ulusal hedeflerin belirlenmesi,
  • Belirlenen ulusal önceliklere dayalı olarak paydaşlar tarafından önerilen somut eylemler ile SRIA Uygulama Planı’na somut girdi sağlanması,
  • Gelecekte oluşturulabilecek işbirlikleri için paydaş platformu kurulması amacıyla paydaşlar ile iletişim sağlanması hedeflendi.

 

Bu hedefler doğrultusunda, çalıştayda SRIA’da yer alan dört ana alanda (Şekil 1), aktörlerin, uzmanlıkları doğrultusunda görüş ve önerilerini almak için alt oturumlar ve girdileri bir araya getirmek için etkileşimli panel düzenlendi. Benzer çalıştaylar 2020 yılı Ekim ayı ortasına kadar tüm Karadeniz ülkelerinde gerçekleştirilecek ve Karadeniz’de mavi büyümeyi destekleyici ortak ve somut uygulama adımları ortaya çıkmaya başlayacak.

https://file-basinda.metu.edu.tr/odtuden/SRIA%204%20Ana%20Blok.png

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki linkler ziyaret edilebilir:

Karadeniz Stratejik Araştırma ve Yenilik Gündemi (SRIA) Çalıştayı

➡️ http://ims.metu.edu.tr/slider/karadeniz-stratejik-arastirma-ve-yenilik-gundemi-cevrimici-calistayi-turkiye

➡️ http://connect2blacksea.org/national-sria-workshops-2/

Karadeniz’de Araştırma ve Yenilik için Mavi Büyüme İnisiyatifi ve Black Sea CONNECT Projesi

➡️ http://connect2blacksea.org/

Önceki İçerikDoç. Dr. Çağdaş Devrim Son ve ekibi, anti-viral koku molekülleri kullanarak COVID-19 için olası tedavileri keşfetmek için çalışmalar yürütüyor
Sonraki İçerikODTÜ Makina ve İnovasyon Topluluğu’na Avrupa Rover Mücadelesi 2020’de “En iyi bilim insanları” özel ödülü