Ana Sayfa Haber Öğrenciler sektörden uzmanlarla bir araya geliyor

Öğrenciler sektörden uzmanlarla bir araya geliyor

Sektör Kampüste Programı ile öğrencilerin iş dünyasında hızla gelişen ve değişen bilgilere ulaşarak iş hayatına hazırlanmaları hedefleniyor.

Sektör Kampüste Programı ile öğrenciler sektörden uzmanlarla bir araya geliyor. Programla birlikte öğrencilerin iş dünyasında hızla gelişen ve değişen bilgilere ulaşarak iş hayatına hazırlanmaları hedefleniyor.

Sektör Kampüste Programı, çalışma alanları doğrultusunda güncel bilgilerle donatılmış insan kaynağı yetiştirmek için paydaş firmalar tarafından üniversitelerde MTH koduyla kredili olarak açılan dersleri kapsıyor. Sanayi Bakanlığı tarafından yürütülen programı ile öğrencilerin, sektörden alanında uzman kişilerle bir araya gelerek aldıkları dersler ile üniversitedeyken iş hayatına hazırlanmaları sağlanıyor. Programın hedefleri arasında, öğrencilere öncü firmalardan ders alabilme olanağı tanınması, öğrencilerin alanlarını ayrıntılı olarak tanımalarının kolaylaştırılması ve kariyer planlamalarına destek olunması ile güncel bilgilerle donatılmış insan kaynağının yetişmesine katkı sağlanması bulunuyor.

Sayılarla Sektör Kampüste

Sektör Kampüste Programı kapsamında şimdiye kadar 208 üniversitede 93 firma paydaşıyla 200’den fazla eğitmen ve 10 binden fazla öğrenci yer aldı. Sektör Kampüste dersleri ilgili dönemlerde çeşitli firma veya kurumlar tarafından yürütülüyor.

Sektör Kampüste Programı hakkında detaylı bilgiye https://sektorkampuste.sanayi.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

Önceki İçerikProf. Dr. Ümit Özkan NAE üyeliğine seçildi
Sonraki İçerikProf. Dr. Bilge Demirköz Eisenhower Fellow’u olarak seçildi