Ana Sayfa Etkinlik ODTÜ Enformatik Enstitüsü 25. Kuruluş Yılını Çevrim içi Etkinlik ile Kutluyor

ODTÜ Enformatik Enstitüsü 25. Kuruluş Yılını Çevrim içi Etkinlik ile Kutluyor

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü, kuruluşunun 25. yılını, 22 Ekim 2021 Cuma günü, saat 15.30’da, YouTube üzerinden yapılacak çevrim içi etkinlikle kutluyor.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü, kuruluşunun 25. yılını, 22 Ekim 2021 Cuma günü, saat 15.30’da, YouTube üzerinden yapılacak çevrim içi etkinlikle kutluyor.

1996’da kurulan ODTÜ Enformatik Enstitüsü’nün, yenilikçi ve disiplinler-arası akademik araştırmayı teşvik eden tematik bir enstitü olduğunu belirten Enstitü Müdürü Prof. Dr. Deniz Zeyrek-Bozşahin; tümü disiplinler-arası 12 yüksek lisans ve beş doktora programı ile bilişim, bilgi teknolojileri ve bu alanlar ile etkileşim halinde olan konularda eğitim ve araştırma ortamı sağlayarak, lisans sonrası düzeyde yeni nesil araştırmacıları eğiterek bilim insanı yetiştirdiklerini ifade etti. Enformatik Enstitüsü’nde, büyük veri, yapay zekâ, bilişsel modelleme, yazılım yönetimi, tıbbi görüntü analizi, nörobilim, biyoenformatik, insan-makine etkileşimi, siber güvenlik, bilgi güvenliği ve çoklu ortam bilişimi gibi konularda araştırmalar sürdürüldüğünü ve aynı konularda dersler verilerek ülkemizin bu konulardaki gelişimine katkıda bulunulduğunu dile getiren Prof. Zeyrek-Bozşahin; enstitüde yürütülen araştırmaların Kalkınma Bakanlığı, TÜBİTAK ve Avrupa Birliği projeleri ile desteklendiğini, endüstri ve kamu ortaklı bu araştırma projeleri ile bilgi teknolojileri alanındaki problemlere yenilikçi çözümler geliştirildiğini vurguladı.

Ülkemize, özellikle bilişim teknolojileri alanında gerek kuramsal gerekse uygulamalı olarak katma değer kazandırılmasında önemli bir rol oynayan Enformatik Enstitüsü tarafından düzenlenen etkinlikte, bilişim odaklı konularda, MIT ve Stanford gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinden, konusunda uzman konuşmacılar yer alacak. Enformatik Enstitüsü bünyesinde yürütülen çalışmalara dair bilginin de verileceği etkinlik, pandemi sonrası yükseköğrenimin geleceği; yapay zeka, paylaşımlı çevreler ve dağıtımlı algılamanın etkileşimi nasıl değiştirdiğine dair örnekler; veriler aracılığıyla oyuncuları güçlendirmek; güvenlik ve mahremiyet alanlarında genel eğilimler; algısal ses kodlaması tarihçesi ve geleceği konularını içerecek.

İngilizce yapılacak etkinlik; https://dar.vin/gEo51 adresinden takip edilebilecek.

Önceki İçerik2021-2022 Akademik Yılı Oryantasyon Programı
Sonraki İçerikStanford Üniversitesi dünyanın en etkili bilim insanlarını sıraladı, ilk 300 binde ODTÜ’den 32 isim yer aldı