Ana Sayfa Sıralama ODTÜ 2021 yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde ilk sırada yer aldı

ODTÜ; TÜBİTAK tarafından hazırlanan 2021 yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da ilk sırada yer alma başarısını sürdürdü. Öğretim üyesi (Profesör-Doçent-Dr. Öğretim Üyesi) sayısı 50’nin üzerinde olan 191 üniversitenin değerlendirildiği endekste ODTÜ, 83.7 puanla birinci oldu.

TÜBİTAK öncülüğünde; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, YÖK, Savunma Sanayii Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, KOSGEB, TÜRKPATENT, TAGEM, TENMAK, TÜBA, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ve üniversitelerin katkılarıyla hazırlanan endeks, üniversiteler arası girişimcilik ve yenilikçilik odaklı rekabeti artırarak girişimcilik ekosisteminin gelişmesini hedefliyor.

Endeks kapsamında; yüzde 15 ağırlığa sahip ‘bilimsel teknolojik araştırma yetkinliği’, yüzde 20 ağırlıklı ‘fikri mülkiyet havuzu’, yüzde 25 ağırlıklı ‘işbirliği ve etkileşim’ ile yüzde 40 ağırlığa sahip ‘ekonomik ve toplumsal katkı’ olmak üzere dört boyutta 23 gösterge değerlendirilerek üniversitelerin elde ettikleri toplam puan hesaplanıyor.

2021 yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi ilk 50 üniversite sıralamasına dair grafiklere TÜBİTAK sayfasından ulaşılabilir.

2021 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde yer alan ilk 10 üniversite ve puanları:

Sıra Üniversite Toplam Puan
1 ODTÜ 83,7