Ana Sayfa Etkinlik Cumhuriyet 100 yaşında

Cumhuriyet 100 yaşında

ODTÜ olarak, öğrencilerimiz, mezunlarımız ve mensuplarımızla birlikte Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını büyük coşku ve gurur içinde kutluyoruz!

ODTÜ olarak, öğrencilerimiz, mezunlarımız ve mensuplarımızla birlikte Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını büyük coşku ve gurur içinde kutluyoruz!

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bağımsızlık benim karakterimdir” sözüyle bizlere miras bıraktığı Cumhuriyet meşalesini, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençler yetiştirmek amacıyla ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşımak için var gücümüzle çalışarak gelecek yüzyıllara taşıma kararlılığımızı sürdürüyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ülkemizin geleceğe güvenle uzanmasını sağlayan köklü geçmişini var edenleri saygı ve özlemle anıyoruz.

Yaşasın Cumhuriyet!

ODTÜ, Cumhuriyet’in 100’üncü yaşı için Gazi Lisesi’nde teknoloji sınıfı açtı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından “topluma hizmet etmek” misyonu çerçevesinde, Altındağ ilçesinde yer alan ve 1932 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla kurulan Gazi Lisesi’ne bir teknoloji laboratuvarı kuruldu. Gelecek nesilleri bilimin, teknolojinin ve sanatın gücüyle aydınlatmak hedefiyle kurulan, üç boyutlu yazıcı, bilgisayarlar, robotik masa ve daha pek çok malzemenin yer aldığı laboratuvarın açılışı 28 Ekim Cumartesi günü yapıldı.

Cumhuriyet’in Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla açılan tarihi Gazi Lisesi’nde Altındağ Belediyesi’nin desteğiyle ODTÜ tarafından kurulan teknoloji sınıfının açılışı dolayısıyla ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Eren Kalay, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yıldırım, okulun yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencilerin katılımıyla tören düzenlendi. Rektör Kök, açılış törenindeki konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk’ün nice kahramanlıklar sonucunda kazandığı “Gazi” unvanını 90 yıldır gururla taşıyan tarihi lisede teknoloji sınıfının açılmasının ayrı bir anlamı olduğunu belirtti. ODTÜ olarak 2023 yılına, “Cumhuriyet’in 100. yılında 100 etkinlik” programını hayata geçirme hedefiyle başladıklarını dile getiren Kök, “Projelerimizin tümünün amacı, Mustafa Kemal Atatürk’ün bundan 100 yıl önce hedeflediği doğrultuda gelecek nesilleri bilimin, teknolojinin ve sanatın gücüyle donatmak ve eğitimin ışığıyla aydınlatmaktır.” dedi.

Cumhuriyet resepsiyonu yapıldı

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlamak üzere ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde 27 Ekim Cuma günü resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona, üniversitemizi temsilen akademik ve idari görevlerde bulunan yöneticiler bir araya geldi. Yaptığı açılış konuşmasında, Rektör Prof. Dr. M. Verşan Kök, ODTÜ’nün Cumhuriyet’in en önemli eserleri arasında yer aldığını vurgulayarak, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine destek veren tüm kahramanları saygıyla selamladı.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına ithafen, ODTÜ ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ortaklığında düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye giren yarışmacıların ödülleri Kemal Kurdaş Salonu’nda ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Kök ve TFSF yetkilisi Emrah Akyıldız tarafından takdim edildi. Program kapsamında, ödül töreninden sonra, ODTÜ Geliştirme Vakfı Lisesi Korosunun, Müzik Direktörü Erkoç Torun’un yönetiminde verdiği konser ve ardından ODTÜ Eşli Danslar Topluluğu’ndan öğrencilerin bir vals gösterisi yer aldı. Ayrıca Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün katıldığı son baloda oynadığı zeybek, Makina Mühendisliği öğrencisi Ömer Faruk Çetin tarafından canlandırıldı.

100. Yıl Cumhuriyet Koşusu

ODTÜ Spor Müdürlüğü tarafından geleneksel olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlenen Cumhuriyet Koşusu’nda her yaştan binlerce katılımcı yer aldı. Saat 10.30’daki toplanmanın ardından koşu saat 11.30’da başladı.

ODTÜ Kampüsü içinde oluşturulan 5 kilometrelik parkurda yapılan koşuda herhangi bir derecelendirme yapılmadı. Genç, yaşlı hep birlikte bir sportif etkinliğe katılarak, koşu veya yürüyüş şeklinde parkuru tamamlamanın amaçlandığı 100. Yıl Cumhuriyet Koşusu’nda çocuklar için ise küçük parkurlar oluşturuldu.

Açılış konuşmasını ODTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zeyrek’in yaptığı etinlikte, Eşli Danslar Topluluğu ve Hiphop Topluluğu’nun performansları büyük beğeni topladı.

Emrehan Halıcı & Ankara Müzisyenleri Konseri (9466 ODTÜ Burs Fonu Konseri) düzenlendi

ODTÜ’deki “Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri” kapsamında, 29 Ekim 2023 Pazar günü, saat 20.00’da, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde, “Emrehan Halıcı ve Ankara Müzisyenleri Konseri” gerçekleştirildi. Konserde son 100 yılın en seçkin Jazz, Blues ve Rock parçaları müzik severlerin beğenisine sunuldu.

Bu yıl 15. yaşını kutlayan konserde Ankara’da yetişen ve büyük beğeni toplayan müzisyenler sahne aldı. Emrehan Halıcı’nın tüm gruplara davuluyla eşlik ettiği, yaklaşık üç saat süren konserde 40’a yakın değerli müzisyen birbirinden güzel eserleri seslendirdi. ODTÜ Geliştirme Vakfı ve AdımODTÜ desteğiyle düzenlenen, müzisyenlerin gönüllü olarak katıldığı konserin tüm geliri öğrencilerimize destek olmak üzere ODTÜ Burs Fonuna aktarıldı.

 

 

Önceki İçerikTürkiye’nin BM Okyanus On Yılına Katkıları Konferansı
Sonraki İçerikODTÜ, beş yıldır olduğu gibi 2022 sonuçlarına göre de en başarılı araştırma üniversitesi