Ana Sayfa Araştırma AdımODTÜ Lisans Araştırmaları Günü’nün bu yıl 6’ncısı düzenleniyor

AdımODTÜ Lisans Araştırmaları Günü’nün bu yıl 6’ncısı düzenleniyor

Altıncı AdımODTÜ Lisans Araştırmaları Günü, 22 Aralık Cuma, saat 17.45’te ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde bulunan Kemal Kurdaş Salonu’nda düzenlenecek.

Altıncı AdımODTÜ Lisans Araştırmaları Günü, 22 Aralık Cuma, saat 17.45’te ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde bulunan Kemal Kurdaş Salonu’nda düzenlenecek.

Lisans Araştırmaları Günü ile AdımODTÜ, lisans araştırmalarına ilgi duyan öğrencilere, ODTÜ’deki lisans araştırma örnekleri ve olanakları hakkında bilgi vermeyi ve öğrenciler arasındaki fikir alışverişini geliştirmeyi amaçlıyor. AdımODTÜ, 2018 yılından bu yana bağışçılarının katkılarıyla oluşturduğu fon ile ODTÜ öğrencilerinin lisans projelerini destekliyor.

Bu yıl altıncısı düzenlenecek AdımODTÜ Lisans Araştırmaları Günü 22 Aralık Cuma günü saat 17.45’te Kültür ve Kongre Merkezi’nde bulunan Kemal Kurdaş Salonu’nda gerçekleşecek. Panelin ilk bölümünde, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Eren Kalay, AdımODTÜ Lisans Araştırmaları Projelerini ve nasıl başvurulabildiğini açıklayacak ve Türkiye’nin ilk lisans araştırmaları dergisi: Matter hakkında detaylı bilgiler verecek.

Panelin ikinci bölümünde ise lisans araştırmaları yapan öğrenciler bu konudaki tecrübelerini paylaşacak. İlk olarak Çağrı Yıldırım ve Umut Dakılır “METUVERSE (Metaverse Campus of METU – ODTÜ Metaverse Kampüsü)” adlı sunumlarını yapacak. Ardından, İrem Nur Yüksel ve İsa Özdemir “REFRESH (The Future of Zero Waste – Sıfır Atığın Geleceği)” adlı projeleri ile ilgili deneyimlerini paylaşacak. Son olarak Alp Yılmaz, Doğa Türkmen ve İnci Şahin “Kağıt Masura Evin Öğrettikleri” başlıklı sunumlarını gerçekleştirecek.

Soru-cevap bölümünün ardından büyük fuaye alanında, kokteylin yanı sıra ODTÜ’de gerçekleştirilen lisans araştırmalarından örneklerin paylaşılacağı poster sunumları yapılacak.

 

Son 5 yılda 242 projede görev alan 1062 lisans öğrencisi desteklendi

AdımODTÜ tarafından lisans araştırmaları kapsamında 2018 yılında 17, 2019 yılında 27, 2020 yılında 57, 2021 yılında 64 ve 2022 yılında 77 projede görev alan toplam 1062 lisans öğrencisi desteklendi.

Önceki İçerikYükseköğretimde Üretken Yapay Zeka Çalıştayı ODTÜ’de yapıldı
Sonraki İçerikProf. Dr. Mustafa Parlar ölümünün 43’üncü yılında anıldı