Ana Sayfa Etkinlik Jürisi çocuklardan oluşan “Araştırmanı Anlat” yarışması düzenleniyor

Jürisi çocuklardan oluşan “Araştırmanı Anlat” yarışması düzenleniyor

Yarışmacılar, seçtikleri konuyu çocuk jüri üyelerine sunacak ve çocukların meraklı sorularını yanıtlayacak.

ODTÜ, Albert Einstein’ın “Bir şeyi altı yaşında bir çocuğa anlatamıyorsanız siz de anlamamışsınız demektir” sözünden yola çıkarak “Araştırmanı anlat” yarışması düzenliyor. Yarışmaya hak kazanan öğrenciler, seçtikleri konuyu çocuk jüri üyelerine sunacak ve çocukların meraklı sorularını yanıtlayacak.

ODTÜ Bilim İletişimi Ofisi’nin düzenlediği “Araştırmanı anlat” Yarışması, ODTÜ Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerinin katılımına açık olacak. Öğrenciler, yarışmanın ön elemesine katılmak için 18 Aralık Pazartesi gününe kadar başvurularını yapabilecek. Her yarışmacı, kendi alanından seçeceği yalnızca bir araştırma konusuyla yarışmaya katılacak. Ön elemeye katılmak için adaylar, seçecekleri konuya ilişkin bir dakikalık bir video hazırlayarak yarışma için hazırlanan web sayfasına yükleyecek. Yarışmanın ön değerlendirmesini ODTÜ Bilim İletişimi Ofisi tarafından belirlenen jüri üyeleri yapacak ve yarışmaya hak kazanan öğrenciler en geç 21 Aralık Perşembe gününe kadar açıklanacak.

Dili Türkçe olan yarışma 23 Aralık Cumartesi günü saat 13.30’da düzenlenecek. Yarışmacılar seçtikleri konuyu üç dakika içerisinde ilkokul ve ortaokul öğrencilerinden oluşan jüri üyelerine sunacak. Sunuşun ardından soru-cevap bölümü de yer alacak. Soru-cevap kısmı dahil olmak üzere her yarışmacıya ayrılacak toplam süre beş dakikayla sınırlı olacak. Yarışmacılar sunum sırasında bilgisayar ya da projeksiyon cihazı kullanmayacak, yalnızca yarışma düzenleme komitesi tarafından sağlanacak ve yarışma günü verilecek olan kırtasiye malzemeleri kullanılacak. Yarışmacıların derecelerinin belirlenmesinde çocuklardan oluşan jüri üyelerinin yanında ODTÜ öğretim elemanlarından oluşan profesyonel jürinin ve seyircilerin verdikleri puanlar da etkili olacak.

Yarışmanın birincisine 15 bin, ikincisine 10 bin, üçüncüsüne 5 bin TL nakit, dördüncüsüne ise Bilim İletişimi Özel Ödülü olarak 3 bin TL değerinde ODTÜDEN hediye çeki verilecek.

Detaylı bilgi ve katılım formu için ODTÜ Bilim İletişimi Ofisi web sitesi ziaret edilebilir.

Önceki İçerikODTÜ, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında teknoloji laboratuvarları açtı
Sonraki İçerikODTÜ, Ufuk Avrupa Programı kapsamında en fazla proje desteği alan üniversite oldu