Ana Sayfa Haber Türkiye’nin ilk ortak araştırma merkezi NÖROM açıldı

Türkiye’nin ilk ortak araştırma merkezi NÖROM açıldı

Nörobilim ve Nöroteknoloji Mükemmeliyet Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÖROM) Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi birlikteliğinde açıldı.

Türkiye’nin ilk ortak araştırma merkezi Nörobilim ve Nöroteknoloji Mükemmeliyet Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÖROM) Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi birlikteliğinde 29 Kasım’da gerçekleştirilen resmi törenle açıldı.

Türkiye’nin ilk ortak araştırma merkezi olan Nörobilim ve Nöroteknoloji Mükemmeliyet Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÖROM), Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi ortaklığında 29 Kasım’da düzenlenen resmi törenle açıldı. Kuruluş çalışmaları 2018’de başlayan NÖROM’un araştırma merkezi statüsünde kurulması ise yaklaşık 3 yıl önce, 18 Kasım 2020’de YÖK tarafından onaylandı. NÖROM’un, temel tıp bilimlerinin yanı sıra mühendislik, fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarını da içermesi öngörülüyor.

NÖROM, tüm araştırmacılara açık bir ulusal nörobilim araştırma altyapısı kurmayı amaçlıyor. NÖROM, biyolojik veya yapay sistemlerden elde edilen çevrimsel nörobilim verisini hesaplamayı ve nörobilim yöntemleri ile işlemleyerek, insan beyninin gizemini aydınlatmayı, tanısal ve tedaviye yönelik biyohedef tanımlamayı, yenilikçi cihaz, yapay zeka uygulamaları, nöroçip, sistem ve hastalık modelleri geliştirmenin yanında nörobilim ekosistemi için eğitim platformu oluşturmayı hedefliyor.

Detaylı bilgi için NÖROM’un internet sitesi ziyaret edilebilir.

Önceki İçerikODTÜ, beş yıldır olduğu gibi 2022 sonuçlarına göre de en başarılı araştırma üniversitesi
Sonraki İçerikODTÜ, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında teknoloji laboratuvarları açtı