Ana Sayfa Haber Lisans Araştırma Projeleri için başvurular başladı

Lisans Araştırma Projeleri için başvurular başladı

ODTÜ Lisans Araştırma Projeleri için başvurular başladı.

ODTÜ Lisans Araştırma Projeleri için başvurular başladı. ODTÜ lisans öğrencilerinin gerçekleştirilmekte olan ya da gerçekleştirilmesi planlanan bilimsel projeleri AdımODTÜ Lisans Araştırma Projeleri kapsamında desteklenebilecek. Bireysel olarak veya takım halinde yapılacak başvuralar ODTÜ’lü hocalar tarafından değerlendirildikten sonra başarılı bulunanlar sunumlara davet edilecek.

Araştırma projeleri kabul edilen öğrenciler, ayrıca ODTÜ’nün üyesi olduğu “The Global Undergraduate Research Awards” programı kapsamında, uluslararası lisans araştırmaları buluşmasında projelerini sunabilecekler.

Başvurular 1 Mart 2024 Cuma günü saat 24.00’e kadar https://forms.gle/2oPKKn7HVLimLyGY7 yer alan başvuru formu üzerinden yapılabilecek.

 

Projeler “MATTER” dergisinde de yayınlanabilecek

AdımODTÜ Lisans Araştırmaları Projeleri, lisans öğrencilerinin araştırmaları için kaynak sağlarken, gerçekleştirilen çalışmaları dünyaya duyurmak üzere Türkiye’nin ilk lisans araştırma dergisi olan “MATTER” dergisi yeni formatıyla yayına başladı ve ilk sayısı Aralık 2023 tarihinde basıldı.

MATTER dergisi, sınırlı sayıda basılarak Türkiye’deki ve dünyadaki saygın üniversitelerin kütüphanelerine ve lisans araştırma ekiplerine iletildi. Lisans araştırmaları kapsamında desteklenen öğrenciler de proje danışmanlarının onayını alarak “MATTER” dergisine yayınlarını iletebilirler.

MATTER dergisinin 2023 Aralık tarihinde yeni formatıyla çıkan ilk sayısına https://big.metu.edu.tr/matter-2023/ adresinden ulaşılabilir.

 

Lisans Araştırma Projeleri hakkında

ODTÜ’de araştırma sadece doktora öğrencileri ve öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirilmiyor. Lisans öğrencileri de bölümlerde, araştırma merkezlerinde ve farklı disiplinlerden hocaların bir arada çalıştığı ODTÜ Tasarım Fabrikası’nda bilimsel projelerde görev alabiliyorlar. “ODTÜ’de araştırma lisansta başlar!” sloganıyla AdımODTÜ tarafından lisans araştırmaları kapsamında 2018 yılında 17, 2019 yılında 27, 2020 yılında 57, 2021 yılında 64 ve 2022 yılında 77 proje olmak üzere şimdiye kadar toplam 242 proje ve 1062 lisans öğrencisi desteklendi.

 

Önceki İçerikODTÜ’den deprem bölgesine ziyaret
Sonraki İçerikProf. Dr. Ümit Özkan NAE üyeliğine seçildi