Ana Sayfa Araştırma ENRICH-TOGETHER projesi yenilikçi araştırmacıları destekleyecek

ENRICH-TOGETHER projesi yenilikçi araştırmacıları destekleyecek

ENRICH-TOGETHER, doktora sonrası araştırmacıları ve onların Yeşil ve Mavi Dönüşüm ana teması altındaki yenilikçi fikirlerini destekleyecek.

ENRICH-TOGETHER, doktora sonrası araştırmacıları ve onların Yeşil ve Mavi Dönüşüm ana teması altındaki yenilikçi fikirlerini destekleyecek.

Avrupa Birliği ve TÜBİTAK tarafından finanse edilen ENRICH-TOGETHER, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Yeşil ve Mavi Dönüşüm alanında araştırma yapmak isteyen 20 doktora sonrası araştırmacıya iki yıl boyunca araştırma ve istihdam imkanı sunacak. Araştırmacılar, ODTÜ’nün yaklaşık 60 akademisyeninden biriyle iş birliği yapma, üniversite veya diğer kurum ve kuruluşlara çalışma ziyareti ile kişiye özel eğitim alma olanağı elde edecek. Proje araştırmacıları, iki açık çağrı yoluyla 10’lu gruplar halinde seçilecek. Başvurular, Avrupa Bilim Vakfı (European Science Foundation-ESF) iş birliğiyle açık, şeffaf ve liyakate dayalı bir seçim süreciyle değerlendirilecek. İlk çağrının son başvuru tarihi 16 Nisan 2024, 13.00 GMT olarak belirlendi.

Yeşil ve Mavi

Avrupa’nın 2050 yılına kadar dünyadaki ilk karbon nötr kıta olması hedefiyle geliştirilen Avrupa Yeşil Mutabakatı ile deniz ve okyanusların temiz enerji ve sürdürülebilir ekonomik büyümedeki önemine vurgu yapan AB Mavi Ekonomi Stratejisi birbirlerini besliyor. “Mavi olmadan yeşil olmaz” düşüncesinden hareketle ENRICH-TOGETHER projesinin temellerini de hem Avrupa Yeşil Mutabakatı hem de AB Mavi Ekonomi stratejisi oluşturuyor.

Yeşil ve Mavi Dönüşüm başlığı altında, enerji, gıda, ekoloji, atık yönetimi, deniz bilimleri, malzeme bilimi, sosyal bilimler ve dijital dönüşüm gibi pek çok alanda disiplinlerarası araştırmaların yer alması bekleniyor. Başvuru sahiplerinin bağımsız olarak bir proje teklifi geliştirmeleri, bir danışman belirlemeleri ve varsa bir geçici görevlendirme kurumu seçmeleri gerekecek. Adayların son 36 ayda 12 aydan fazla Türkiye’de yaşamamış ya da çalışmamış olması koşulu ile tersine beyin göçünün de teşvik edilmesi hedefleniyor.

ENRICH-TOGETHER’la ilgili detaylı bilgiye https://enrichtogether.metu.edu.tr web sitesi üzerinden ulaşılabilir.

Önceki İçerikODTÜ Kariyer Fuarı başladı: “Amacımız firmalarla öğrencileri buluşturabilmek”
Sonraki İçerik“Akdeniz, Baskı Altında Bir Deniz” konferansı düzenleniyor