Ana Sayfa Etkinlik ODTÜ’nün deprem bölgesi ziyaretlerindeki yeni durağı Hatay olacak

ODTÜ’nün deprem bölgesi ziyaretlerindeki yeni durağı Hatay olacak

ODTÜ, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremlerden etkilenen bölge halkına destek olmak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

ODTÜ, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremlerden etkilenen, başta öğrenciler olmak üzere bölge halkına destek olmak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Kurumsal İletişim Ofisi koordinasyonunda, ODTÜ öğrencileri ve personelinden oluşan gönüllü ekipler deprem bölgesindeki illeri birçok kez ziyaret ederek destek çalışmalarında bulundular. Bu kapsamdaki bir sonraki ziyaret ise Hatay’a yapılacak. Hatay ziyaretinde, konteyner ilkokullara ODTÜ Yayıncılık tarafından hazırlanan kitaplık setleri hediye edilecek ve ODTÜ Temel Eğitim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Volkan Şahin ile öğrencileri tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Ayrıca, depremin hemen ardından Hatay Fen Lisesi’nden mezun olup Türkiye 97’incisi olarak ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nü kazanan Başak Heybeli ile Rektör Danışmanı Prof. Dr. Y. Eren Kalay tarafından Hatay Fen Lisesi ziyaret edilecek.

Oyuncak kampanyası başlatıldı

Hatay’a yapılacak ziyaret için konteyner kentlerde yaşamlarını sürdüren 2-14 yaş grubu çocuklara hediye etmek üzere yeni bir oyuncak kampanyası başlatıldı. Oyuncak hediye etmek isteyen gönüllüler, yeni ve kullanılmamış durumdaki oyuncakları, dilerlerse ekleyecekleri iyi dilek notları ile beraber 13 Mart Çarşamba gününe kadar ODTÜDEN veya ODTÜDEN Junior mağazalarına ulaştırabilirler. Hediye oyuncaklar, mağazalara 09.00-17.00 saatleri arasında bırakılabileceği gibi kargo ile de gönderilebilir. Kargo ile gönderim için kullanılacak adres bilgisi ise şu şekilde:

ODTÜDEN Kampüs Mağazası (Bookstore)
Üniversiteler Mah. Dumlupınar Blv. No:1
ODTÜ Kampüsü, Çarşı Bölgesi
Çankaya Ankara
Tel: +90 312 210 7943

Küçük bir hatırlatma

Deprem bölgesindeki çocuklara yönelik yapılacak oyuncak seçimlerinde, çok yüksek sesli, ışıklı ve ani tepkiye veya uyarıcı etkiye sebep olabilecek oyuncaklardan kaçınılması, özellikle yumuşak oyuncakların tercih edilmesi gerekiyor.

Önceki İçerikProf. Dr. Bilge Demirköz Eisenhower Fellow’u olarak seçildi
Sonraki İçerik“Yeni Yüzyılın Yüzleri” fotoğraf sergisi 8 Mart’ta açıldı