Ana Sayfa Etkinlik 23 Nisan’da çocuklar sordu, ODTÜ hocaları yanıtladı

23 Nisan’da çocuklar sordu, ODTÜ hocaları yanıtladı

ODTÜ hocaları, ilk ve ortaokul öğrencilerinin bilimsel sorularını deneyler yaparak cevaplandırdı.

Gelenekselleşen “Bilimin Işığında 23 Nisan” etkinliği yapıldı. Program kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında ODTÜ hocaları, ilk ve ortaokul öğrencilerinin bilimsel sorularını beraber deneyler yaparak cevaplandırdı.

ODTÜ’de bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Bilimin Işığında 23 Nisan” başlıklı program Prof. Dr. Eren Kalay’ın sunuculuğuyla gerçekleştirdi. Programda ODTÜ Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hande Alemdar, Fizik Bölümü öğretim görevlisi Dr. Umut Yıldız ve Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Volkan Şahin çocukların sorduğu bilimsel soruları beraber deneyler yaparak cevaplandırdı. Etkinlikte CERN’den pamuk şekere; Kuantum bilgisayarlardan çölde su bulan böceklere kadar çocukların sorduğu birbirinden farklı bilimsel sorular, konuk hocalar tarafından deneyler yapılarak açıklandı.

Etkinlikte ODTÜ Hip-Hop Topluluğu dans gösterimi yaparken ODTÜ Kimya Topluluğu çocuklarla beraber yapılan deneylere katıldı. Ayrıca Burhan Öztoprak’ın köpük gösterimi ile neşeli anlar yaşandı. Etkinliğin kapanışında ise Nefesli Show Bandosu’nun müzik gösterimi yer aldı.

Önceki İçerikODTÜ, QS 2024 alan sıralamasında 14 bilim dalında Türkiye’nin en iyi üniversitesi oldu
Sonraki İçerikİzafiyet oyunu özel gösterimi ile ODTÜ’de sahne aldı