Ana Sayfa Etkinlik ODTÜ Rektörü “Yeşil Kimya: Yeşil Dünya” projesinin katılımcılarına sertifikalarını verdi

ODTÜ Rektörü “Yeşil Kimya: Yeşil Dünya” projesinin katılımcılarına sertifikalarını verdi

ODTÜ’de düzenlenen “Yeşil Kimya: Yeşil Dünya” projesinde katılımcılara sertifikaları ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil tarafından verildi.

Yürütücülüğünü ODTÜ Merkez Laboratuvarı uzmanlarından Kimyager Sevil Erkut’un yaptığı Yeşil Kimya: Yeşil Dünya projesi, 6 Eylül Cuma günü katılımcıların sertifikalarını almasıyla tamamlandı. ODTÜ Biyolojik Bilimler Bölümü’nün ev sahipliğinde düzenlenen projede, katılımcılara, sertifikalarını ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil verdi.

TÜBİTAK 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları 2023 çağrısı kapsamında desteklenen proje, Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ortaokulların yedinci sınıf öğrencilerinden seçilen 25 katılımcı ile 2-6 Eylül tarihleri arasında düzenlendi. Proje kapsamında, beş gün boyunda birbirinden farklı etkinliklere katılan katılımcılar, projenin son gününde katılım sertifikalarını ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil’in elinden aldı.

Prof. Dr. Yozgatlıgil, katılımcılara yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

Bugün burada TÜBİTAK tarafından desteklenen ve ODTÜ adına yürütülen “Yeşil Kimya Yeşil Dünya Projesi”nin sertifikalarını vermek üzere toplanmış bulunuyoruz. Proje sürecinde yeşil kimyadan ilham alınmış olup çevre bilincinin artırılması, çevre sorunlarına karşı duyarlılıkların ve sorumluluk bilincinin geliştirilmesine önem verilmiştir.

Bizim hedefimiz, çevre bilincini önce kampüsümüzde daha da yeşerterek geniş kitlelere ulaştırmaktır. ODTÜ; yeşil kampüs, doğa dostu kampüs, hayvan dostu kampüs gibi özelliklerin yanı sıra emisyon değerlerini azaltmak için de büyük çalışmalar yapan bir kampüstür. Yapmış olduğumuz çalışmalarla sıfır emisyon değerlerine ulaşmayı hedeflerken tüm paydaşlarımız ve kampüs kullanıcılarımız için etkili ve yeşil dostu araçları da devreye sokmayı planlıyoruz.

Bu bilgiler ışığında ve proje kapsamında yeşil kimya felsefesinin günlük yaşam tercihlerinde kullanılabilirliği, atık yönetimi, sürdürülebilir yaşam uygulamaları konularını destekleyen deneysel ve gözlemsel uygulamalar, AR uygulaması, dijital içerik kullanımı, saha çalışması, oyun, tasarım, drama gibi farklı yöntemleri barındıran etkinlikler bugün sertifika alacak öğrencilerimiz tarafından başarıyla gerçekleştirilmiştir.

Yeşil bir gelecek, sürdürülebilir bir çevre ve kampüs için her zaman iş birliğine ve desteğe hazır olduğumuzu bilmenizi isterim. Bu önemli projede emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.

Prof. Dr. Yozgatlıgil, kapanışta ayrıca projeyi düzenleyen ve destek verenlere de teşekkür belgelerini takdim etti.

Önceki İçerikODTÜ ile TKYB arasında sürdürülebilirlik alanında iş birliği
Sonraki İçerikKaradeniz Paydaşlar Konferansı’ndan ODTÜ projelerine ödül