Ana Sayfa Etkinlik ODTÜ Kariyer Fuarı başladı: “Amacımız firmalarla öğrencileri buluşturabilmek”

ODTÜ Kariyer Fuarı başladı: “Amacımız firmalarla öğrencileri buluşturabilmek”

ODTÜ Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ODTÜ Kariyer Fuarı başladı. Katılımcılar fuarı ODTÜ HABER’e değerlendirdi.

ODTÜ Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi (KPM) tarafından geleneksel olarak düzenlenen ODTÜ Kariyer Fuarı’nın ilk kısmı 14-15 Mart günlerinde tamamlandı. Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan fuarda öğrenciler katılımcı firmaları tanıma, iş ve staj fırsatları hakkında bilgi sahibi olurken işverenlere kendilerini tanıtma fırsatı da yakaladı. Fuar, farklı firmaların katılımıyla 18-19 Mart tarihlerinde devam edecek.

Fotoğraflar: İlke Çıtır

Fuarın 14-15 Mart günlerindeki ilk bölümü 55 firmanın katılımıyla düzenlendi. Bu bölümün özel katılımcıları Eti Soda, FNSS Savunma İşlemleri A.Ş, Enerjisa Üretim, Kazan Soda, Roketsan, Sıemens, Tualcom, Türkerler ve Türkiye Petrolleri’ydi.

“Amacımız öğrencileri firmalarla buluşturabilmek”

Katılımcılar fuarı ODTÜ HABER’e değerlendirdi. ODTÜ KPM Öğretim Görevlisi Ozan Yavuz, fuarın amacı ve içeriği hakkında konuştu. Yavuz, öğrencilerin firmalara ulaşma konusunda sıkıntı yaşadığını belirterek “Amacımız onları firmalarla buluşturmak” dedi. Yavuz şöyle konuştu:

“Bu fuarın amacı firmalarla öğrencileri buluşturabilmek. Çünkü öğrenciler firmalara ulaşma konusunda zaman zaman sıkıntı yaşayabiliyor. Bu fuar öğrencilere staj imkânı iş imkânı ya da daha farklı eğitim olanakları sağlıyor. Burada firmalarla öğrenciler arasında sıkı bir iletişim kuruluyor. Geçmiş senelere nazaran bu sene firmalar daha da kalabalık. Firma çeşitliliğimiz de olabildiğince fazla, savunma sanayi ağırlıklı var ama onun dışında enerji sanayi, bilişim sektörü, biyomedikal ve ilaç sanayi var. Öğrenciler fuardan olabildiğince yararlanmaya çalışıyor.”

“Fuarda mühendislik bölümlerine yoğunlaşılıyor”

ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu üyesi, Mimarlık üçüncü sınıf öğrencisi Ege Aydoğan fuarın öğrencilerle firmaları buluşturduğunu söyledi. Fuarın eksikliklerinden de bahseden Aydoğan, fuarın mühendislik bölümlerine yönelik firmalara yoğunlaştığını diğer bölümler için de çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Aydoğan şunları dile getirdi:

“Bence kariyer fuarı güzel bir etkinlik çünkü öğrencilerle sektörün buluşması zor oluyor ve online kanallar bunun için yeterli değil. Hepimiz için güzel bir deneyim oluyor. Şöyle bir durum var ben mimarlık öğrencisi olarak kendime uygun çok fazla firma bulamıyorum. Çünkü mühendisliklere yönelik firmalar yoğunlukta. Bence fuarın bir sonraki aşamasında bununla ilgili çalışmalar yapması gerekiyor. Çoğu firmanın uzun dönem staj başvuruları bitmiş belki bir sonraki sene tarihe dikkat edilebilir.”

İnşaat Mühendisliği öğrencisi Barış Can Günaydın “Birçok farklı sektörden çok değerli katılımcıların olduğu bu kariyer fuarında öğrenciler şirketlerle görüşüyor. Şirketlerin ihtiyaçlarına yönelik alımlar oluyor. Bence gayet güzel bir fuar geçiriyoruz, öğrenci katılımı yoğun” diye konuştu.

Biyoloji Bilimleri bölümü ikinci sınıf öğrencisi Beyza Gülerce fuar hakkında “Kariyer fuarına katılmayı da görev almayı da çok seviyorum. Çünkü şirketlerle tanışabiliyoruz, iletişim anlamında becerilerimiz gelişiyor” ifadelerini kullandı.

“Öğrencilere otomotiv sektörünü tanıtmak bizim için çok önemli”

TOFAŞ Erken Yetenek Yönetimi ve İşveren Markası Uzmanı Ceren Naz Dindar “Öğrencilerle iletişim kurmak, tanışmak ve otomotiv sektörünü tanıtmak bizim için çok önemli” diyerek şunları ifade etti:

“ODTÜ Kariyer Fuarı’na her sene katılıyoruz. Her sene keyifli ve yoğun geçen bir fuar oluyor bizim için. Ankara’da bulunmak, otomotiv sektörünü ve TOFAŞ gibi bir firmayı tanıtmak bizim için çok önemli. Onlarla iletişim kurabilmek, tanışabilmek, onların otomotiv sektörüne dair motivasyonu görebilmek bize çok iyi geliyor.”

“ODTÜ’den gelecek stajyerler gücümüze güç katacak”

Vakıf Katılım Bankası İnsan Kaynakları’ndan Hüseyin Ali Açıkol “ODTÜ’den gelecek stajyerler gücümüze güç katacak” ifadesini kullanarak şöyle konuştu:

“ODTÜ mühendislik bölümü olarak çok kaliteli bir okul.  Her sene buraya gelmeye çalışıyoruz. Katılım olarak oldukça memnunuz. Arkadaşların amacı kariyerleri ile ilgili bir bilgi edinmek. ODTÜ’den gelecek stajyerler bizim gücümüze güç katacak.”

Nobel İlaç İnsan Kaynakları Departmanı’ndan Emek Kara ise “Öğrencilerin hangi alanda çalışmak istediklerini öğrenebilmek, anlayabilmek için buradayız. Talepler çok güzel, öğrenciler bizden ilaçlarımız hakkında bilgi aldı” diye konuştu.

ODTÜ Kariyer Fuarı 18-19 Mart günlerinde, farklı firmaların katılımıyla devam edecek. Fuar ve fuar programıyla ilgili detaylı bilgiye https://kariyerfuari.metu.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

Önceki İçerikODTÜ Kariyer Fuarı başlıyor
Sonraki İçerikENRICH-TOGETHER projesi yenilikçi araştırmacıları destekleyecek