Ana Sayfa Mezun Mezunumuz Prof. Erol Gelenbe’ye Fransız Devlet Nişanı

Mezunumuz Prof. Erol Gelenbe’ye Fransız Devlet Nişanı

Prof. Erol Gelenbe; Fransa Cumhurbaşkanı tarafından, 29 Mayıs 2019 tarihinde "Commandeur de l’Ordre National du Mérite” nişanı ile ödüllendirildi.

Üniversitemiz 1966 Elektrik Mühendisliği Bölümü mezunu, Imperial College öğretim üyesi Prof. Erol Gelenbe; Fransa Cumhurbaşkanı tarafından, 29 Mayıs 2019 tarihinde Commandeur de l’Ordre National du Mérite” (Commander of the National Order of Merit of France) nişanı ile ödüllendirildi. Prof. Gelenbe; 2019 yılında bu nişana layık görülen sadece iki akademisyenden biri oldu.

Bilgisayar bilimleri, elektronik mühendisliği ve uygulamalı matematik alanlarında çalışmalar yapan Prof. Gelenbe; bilgi ve iletişim teknolojilerinin modellemesi ve performans değerlendirmesi alanında tüm Avrupa çapında öncü bilim insanlarından olmasının yanı sıra, G-ağları ve rastlantısal sinir ağı gibi matematik modellerinin de kaşifidir.

Hizmet kalitesi (QoS), enerji tüketimi ve siber güvenlik alanlarında çalışmalarına devam eden Prof. Gelenbe; Kraliyet Bilim Akademisi, Fransız Ulusal Teknoloji Akademisi (NAFT), Bilim Akademisi üyesi olmasının yanında birçok ödüle de layık görüldü. 2014 yılında da “Chevalier de la Légion d’Honneur” nişanı ile ödüllendirilen Gelenbe; Commandeur de l’Ordre National du Mérite” nişanına, yüksek öğrenim ve araştırma konularındaki hizmetlerinden dolayı layık görüldü.

 

Bu metinde kullanılan bilgiler, Prof. Erol Gelenbe adına oluşturulan Wikipedia sayfası (https://en.wikipedia.org/wiki/Erol_Gelenbe), LinkedIn profili (https://uk.linkedin.com/in/erol-gelenbe-1025ba) ve Bilim Akademisi web sitesinden (https://en.bilimakademisi.org/erol-gelenbe-awarded-commandeur-de-lordre-national-du-merite/) derlenmiştir.

Önceki İçerikODTÜ’nün 63. Kuruluş Yıldönümü ODTÜ Günü ile Kutlandı
Sonraki İçerikTürkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanlığı’ndan ODTÜ Spor Takımlarına Kutlama