Ana Sayfa Ödül Dr. Öğretim Üyesi Batur Ercan’a TÜBA-GEBİP Ödülü

Dr. Öğretim Üyesi Batur Ercan’a TÜBA-GEBİP Ödülü

ODTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Batur Ercan; Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödül Programı kapsamında ödül almaya hak kazanan 28 kişiden biri oldu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ODTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Batur Ercan; Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödül Programı kapsamında ödül almaya hak kazanan 28 kişiden biri oldu.

Dr. Öğr. Üyesi Batur Ercan; biyomalzeme ve doku mühendisliği konularında yaptığı araştırmalar ile TÜBA-GEBİP Ödülü’nü aldı. Yapılan bu çalışmalar; vücuda yerleştirilip dokular ile etkileşimde bulunacak malzemelerin yüzey kimyalarını, morfolojilerini, pürüzlülüklerini, vb. yüzey özelliklerini değiştirerek hücre fonksiyonlarını kontrol etmeyi hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda, Dr. Ercan; özellikle yüzey topografisi üzerine araştırmalar yapıyor ve nanoboyutlarda pürüzlülüğü bulunan malzemelerin kemik, kalp ve vasküler doku üzerine etkilerini inceliyor. Bunlara ek olarak, implant yüzeylerinde oluşturulan nanoboyuttaki topografinin implantlara antibakteriyel özellikler kazandırdığını gözlemleyen Dr. Ercan; bakterilerin bilinen tüm antibiyotiklere karşı direnç kazanmaya başladığı günümüzde enfeksiyonla mücadele etmek için antibakteriyel ajanlar kullanmadan malzeme mühendisliği çözümlerini içeren alternatif yöntemler geliştiriyor.

TÜBA-GEBİP Ödülleri, doğa, mühendislik, sağlık bilimleri ile sosyal bilimler alanlarında çalışan üstün başarılı genç bilim insanlarını takdir, bilimsel çalışmalarını Türkiye’de sürdürmeleri, kendi çalışma gruplarını oluşturmaları konusunda teşvik, Türkiye kaynaklı uluslararası düzeyde nitelikli proje ve yayınlarını ödüllendirme amacıyla 2001 yılından bu yana veriliyor. 2019 yılı kasım ayında TÜBA-Genç Akademi’nin kurulmasıyla; GEBİP Ödülü sahipleri Genç Akademi’nin doğal üyeleri sayılıyor.

Önceki İçerikODTÜ, Atıkmatik uygulaması ile geri dönüşümü eğlenceli hale getiriyor
Sonraki İçerik“Bilimin Ev Hali” Tüm Bölümleri ile TRT Arşivinde