Ana Sayfa Haber İlk Mezunlarımıza Özel “60. Yıl Anı Madalyaları”

İlk Mezunlarımıza Özel “60. Yıl Anı Madalyaları”

ODTÜ Mezunlar Ofisi tarafından, mezuniyetlerinin 60. yılını yaşayan ilk mezunlarımıza şükranlarımızı sunmak amacıyla “60. Yıl Anı Madalyaları” hazırlandı.

ODTÜ Mezunlar Ofisi tarafından; Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin bugün bulunduğu öncü ve lider konumu borçlu olduğu, hem ülkemizin gelişerek kalkınmasında hem de ODTÜ ilkelerine bağlı, idealist yeni nesillerin yetişmesinde büyük katkıları bulunan, mezuniyetlerinin 60. yılını yaşayan ilk mezunlarımıza şükranlarımızı sunmak amacıyla “60. Yıl Anı Madalyaları” hazırlandı.

“60. Yıl Anı Madalyaları”nın, 1991 yılından beri kutlanarak gelenekselleşen, bu yıl 29 Haziran 2020 tarihinde düzenlenecek ODTÜ Mezunlar Günü’nde, okulumuzun değerli ilk mezunlarına özel bir tören ile takdim edilmesi planlanmıştı. Ancak Covid-19 salgının devam etmesi nedeniyle 2020 yılı için planlanan tüm tören ve etkinliklerin iptal edilmek zorunda kalınmasından ötürü, 2020 ODTÜ Mezunlar Günü anısına, içerisinde Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök’ün kutlama mesajının da yer aldığı, diploma çerçeveleri mezunlarımıza iletilmeye başlandı.

Bize miras bıraktıkları köklü geçmişimiz sayesinde bugünden geleceğe uzanan yolumuzu açan, ODTÜ’nün ilk yıllarından itibaren açtıkları bu yolda her daim ODTÜ’lü olmanın gurunu yaşamamızı sağlayan ve bu gururu yaşatmaya çalıştığımız ilk (1959-1960 akademik yılı sonunda diplomalarını alan) mezunlarımız:

MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ 1960 MEZUNLARI LİSTESİ MİMARLIK 1960 MEZUNLARI LİSTESİ
Uygun Nuri AKTÜRK Kemal ARAN Yücel OKÇETİN
Alpay ANKARA Osman ARMANGİL Nurer ÖZCAN
Özhan DÖLEN Tevfik ARTUN Doruk PAMİR
Hikmet KHADOUR İnci ASLANOĞLU Önder SONAT
Bilgin KAFTANOĞLU Gündoğdu AYDAGÜL Olcay TAN
İbrahim KOYUNCU Aydan BULCA (ERİM) Siray TAYŞİ
Saner ÖZDEN Aykut ERTEN Fatih VEYSELOĞLU
Teoman TÜMER Güldenen GİRİN Ülker YİĞİTOĞLU
Önder TÜZÜNALP Gürol GÜRKAN Aktan YÖRÜKOĞLU
Ünsal YÖNAK Bilge İŞMAN
Önceki İçerik2. Uluslararası Fotovoltaik Bilim ve Teknolojileri Konferansı (PvCon2020), 30 Kasım-2 Aralık 2020 tarihlerinde, çevrim içi düzenleniyor
Sonraki İçerikEngelsiz ODTÜ Birimi