Ana Sayfa Mezun Prof. Dr. Berrin Tansel AAEES ödülü kazandı

Prof. Dr. Berrin Tansel AAEES ödülü kazandı

ODTÜ Kimya Mühendisliği bölümü mezunlarından Prof. Dr. Berrin Tansel (Eröktem), Amerikan Çevre Mühendisleri ve Bilim İnsanları Akademisi’nden (American Academy of Environmental Engineers & Scientists - AAEES) Bilim Ödülü kazandı.

ODTÜ Kimya Mühendisliği bölümü mezunlarından Prof. Dr. Berrin Tansel (Eröktem), Amerikan Çevre Mühendisleri ve Bilim İnsanları Akademisi’nden (American Academy of Environmental Engineers & Scientists – AAEES) Bilim Ödülü kazandı. Çevre mühendisliği alanına yaptığı katkılar nedeniyle ödüle layık görülen Prof. Dr. Tansel, halen Florida Uluslararası Üniversitesi’nde İnşaat ve Çevre Mühendisliği bölüm başkanı olarak görev yapıyor. Nisan ayında Washington DC’de yapılması planlanan törende ödülünü teslim alacak olan Prof. Dr. Tansel, kazandığı ödülle ilgili olarak, yaptığı çalışmaların bilimsel topluluk tarafından takdir edildiğini görmekten onur ve mutluluk duyduğunu söyledi.

Ayrıntılı bilgi için https://news.fiu.edu/2020/engineering-professor-honored-with-science-award-from-the-american-academy-of-environmental-engineers-scientists sayfası ziyaret edilebilir.

 

AAEES Ödülleri Hakkında:

Amerikan Çevre Mühendisleri ve Bilim İnsanları Akademisi her yıl, liderlik ile orijinallik gösteren ve güncel çevresel sorunlara yönelik yenilikçi çözümler üreten bir kişiyi ödüllendiriyor.

Önceki İçerikODTÜ’den üç öğretim üyesi Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülü kazandı
Sonraki İçerikTÜBİTAK Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı Programı Kapsamında ODTÜ’ye Dört Proje Desteği