Ana Sayfa Mezun Mezunumuz Doğa Çağdaş Demirkan, madencilik alanındaki yapay zeka çalışmasıyla ödül aldı

Mezunumuz ve ABD’de doktora çalışmalarını sürdüren Doğa Çağdaş Demirkan, “Longwall Kömür Madeni'nde Yapay Zeka Kullanımıyla Gerçek Zamanlı/Yaklaşık Gerçek Zamanlı Metan Kestirimi” başlıklı sunumuyla ödül almaya hak kazandı.

Mezunumuz ve ABD’de doktora çalışmalarını sürdüren Doğa Çağdaş Demirkan, Rocky Mountain İleri Hesaplama Konsorsiyumu’nca düzenlenen Yüksek Performanslı Programlama Sempozyumu kapsamında düzenlenen öğrenci poster sunumu yarışmasında, “Longwall Kömür Madeni’nde Yapay Zeka Kullanımıyla Gerçek Zamanlı/Yaklaşık Gerçek Zamanlı Metan Kestirimi” başlıklı sunumuyla ödül almaya hak kazandı.

Üniversitemiz Maden Mühendisliği Bölümü’nden lisans, Jeodezi ve Coğrafi Bilgi Teknolojileri programından yüksek lisans derecesini alan ve Colorado School of Mines’ta, maden mühendisliği alanında doktora eğitiminin üçüncü yılında olan Demirkan, makine öğrenimi algoritmaları ve uydu görüntüleme üzerine çalışmalar yürütüyor. Ödül alan posterinin temelini oluşturan yeraltı kömür madenleri için gerçek zamanlı bir patlama tehlikeleri sistemi geliştirmekle ilgili çalışan Demirkan; yeraltı kömür madenlerindeki en tehlikeli patlama türlerinden metan patlamalarına yönelik bir uyarı sistemi olarak gerçek zamanlı metan konsantrasyonunu önceden haber vermek için yüksek performanslı hesaplama yöntemini (HPC) kullanıyor.

Gönüllü bir kuruluş olarak, ABD’nin çeşitli eyaletlerinden 32 akademik kuruluş ve araştırma kurumu arasında bir işbirliği yapan Rocky Mountain İleri Hesaplama Konsorsiyumu hakkında ayrıntılı bilgiye https://rmacc.org/ linkinden, Doğa Çağdaş Demirkan’ın ödülüyle ilgili bültene ise https://www.hpcwire.com/off-the-wire/rmacc-names-poster-winner-from-high-performance-computing-symposium-2/ adresinden ulaşılabilir.

Önceki İçerikDoç. Dr. Mehmet Fatih Danışman’a TÜBİTAK İkili İşbirliği Programı Desteği
Sonraki İçerikProf. Dr. Tolga Can’ın takım liderliğini yaptığı lise öğrencilerine uluslararası ödül