Ana Sayfa Araştırma Araştırmanı Anlat yarışması sonuçlandı

Araştırmanı Anlat yarışması sonuçlandı

ODTÜ Bilim İletişimi Ofisi’nin düzenlediği “Araştırmanı anlat” yarışması 23 Aralık Cumartesi günü yapıldı. Yarışmaya hak kazanan öğrenciler araştırma konularını çocuk jüri üyelerine sundu, çocukların sorduğu soruları yanıtladı.

ODTÜ Bilim İletişimi Ofisi’nin Toplum ve Bilim Araştırma ve Uygulama Merkezi (TBM) iş birliğiyle düzenlediği “Araştırmanı anlat” yarışması 23 Aralık Cumartesi günü yapıldı. Yarışmaya yoğun ilgi gösterilmesi nedeniyle başvurular ön elemeye alındı. Ön eleme için gönderilen kısa videolar Bilim İletişim Ofisi’nin belirlediği bağımsız jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek ilk ona giren adaylar TBM Bilim Merkezi’ndeki yarışmaya çağrıldı.

“Araştırmanı anlat” yarışmacıları araştırma konularını yaşları 6 ile 15 arasında değişen altı jüri üyesine sundu. Her bir yarışmacıya konusunu anlatması için üç dakikalık süre verildi. Yarışmacılar ardından iki dakika içinde çocuk jüri üyelerinin meraklı sorularını cevapladı. Çocuk jüri üyeleri ve seyircilerin puanlamaları ODTÜ öğretim üyelerinden Dr. Volkan Şahin, Doç. Dr. Bahar Öz ve Prof. Dr. Altuğ Özpineci’den oluşan Bilimsel Danışma Kurulu tarafından değerlendirildi.

Dereceye giren yarışmacılar belli oldu

Bilim İletişimi Ofisi’nden Dr. İlhami Buğdaycı’nın koordinasyonunda ve TBM’den Merve Aytekin’in sunuculuğunda düzenlenen yarışmanın sonucunda, Melisa Yaşın “Disney Karakterleriyle Oryantalizm: Alaaddin, Mulan ve Aristokediler örnekleri” başlıklı araştırma konusuyla birincilik ödülü olan 15 bin TL’yi kazandı. İlkyaz Deniz Bilgiç “Anne-Baba-Çocuk İletişiminde Sözel ve Jestsel Etkenler” başlıklı konusuyla ikinci olarak 10 bin, Hakan Yalçın “Yoldayım ve Kaybolmadım” konusuyla üçüncü olarak 5 bin ve Çağrı Yıldırım “METUVERSE” başlıklı konusuyla dördüncü olarak Bilim İletişimi Ofisi Özel Ödülü olan ODTÜ’den 3 bin TL hediye çeki kazandı.

Önceki İçerikProf. Dr. Mustafa Parlar ölümünün 43’üncü yılında anıldı
Sonraki İçerikÜNVER-2’de ODTÜ ikinci oldu