Ana Sayfa Etkinlik Geleceğin Dünyasını Sen Tasarla yarışması sonuçlandı

Geleceğin Dünyasını Sen Tasarla yarışması sonuçlandı

Yarışmaya hak kazanan öğrenciler, kendi tasarladıkları bilimsel projeyi ODTÜ öğretim üyelerinden oluşan jüriye sundu.

ODTÜ Bilim İletişimi Ofisi ve Toplum ve Bilim Araştırma ve Uygulama Merkezi iş birliğiyle ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen “Geleceğin Dünyasını Sen Tasarla” adlı yarışma 23 Nisan Salı günü yapıldı. Yarışmaya hak kazanan öğrenciler, kendi tasarladıkları bilimsel projeyi ODTÜ öğretim üyelerinden oluşan jüriye sundu.

ODTÜ Bilim İletişimi Ofisi’nin düzenlediği “Geleceğin Dünyasını Sen Tasarla” yarışması, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yapıldı. Tüm yurt çapındaki 8-12 yaş arası öğrencilerin katılımına açık olan yarışmaya başvuran projeler bir ön elemeye tabi tutuldu. Ön elemede başarılı olan öğrenciler tasarladıkları projeleri sunmak üzere Uygulamalı Bilim Merkezi’ne davet edildi. Tasarladıkları projeleri sunmak üzere değişik illerden gelen öğrenciler, ODTÜ öğretim üyelerinden oluşan jüri ile yarışmayı izlemeye gelen seyirciler önünde, kendilerine ayrılan üç dakika içerisinde projelerini sundu.

Jüri üyeliğini Kimya Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Deniz Üner, Endüstriyel Tasarım bölümünden Prof. Dr. Gülay Hasdoğan ve Temel Eğitim bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Volkan Şahin’in üstlendiği yarışmada, ayrıca yarışmacı öğrencilerin birer velisi de bir dakikalık sunum ile proje sunumuna katkıda bulundu. Yarışmacıların derecesinin belirlenmesinde ODTÜ öğretim üyelerinden oluşan jüri üyelerinin yanı sıra seyircilerin verdiği puanlar da etkili oldu.

Dereceye giren isimler belli oldu

Yarışmanın birincileri Ayşe Nehir Şimşek ve Defne Karataylı olurken ikinci Berk Erdem oldu. Yarışmanın üçüncüleri ise Deniz Bulut, Efe Alparslan ve Aras Akyıldız olarak belirlendi. Yarışmanın birincilik ödülü 3000 TL, ikincilik ödülü 2000 TL ve üçüncülük ödülü 1000 TL değerinde ODTÜDEN mağazası hediye çekleri sahiplerine verilirken tüm yarışmacılara birer madalya da verildi.

Önceki İçerikİzafiyet oyunu özel gösterimi ile ODTÜ’de sahne aldı
Sonraki İçerikODTÜ bu yıl da Patent Ticarileştirme Şampiyonu oldu