Ana Sayfa Araştırma ODTÜ KATAMER Araştırma Yaz Okulu’nda sona yaklaşıldı

ODTÜ KATAMER Araştırma Yaz Okulu’nda sona yaklaşıldı

ODTÜ KATAMER Araştırma Yaz Okulu 13 faklı üniversiteden mühendislik öğrencilerine ev sahipliği yapıyor.

ODTÜ Kaynak Teknolojisi ve Tahribatsız Muayene Merkezi (KATAMER) tarafından düzenlenen Araştırma Yaz Okulu, 13 farklı üniversiteden bilgisayar, elektrik-elektronik, metalurji ve malzeme ile makina mühendisliği alanlarında iki veya üçüncü sınıfı tamamlamış 44 öğrencinin katılımıyla 16 Temmuz tarihinde başladı.

Haftalık çevrimiçi toplantılarla başlayan yaz okulunun, Eylül ayı programında yüz yüze eğitimler, teknik geziler ve uygulamalı araştırma çalışmaları yer alıyor. Yaz okulundaki öğrenci grupları; kaynak teknolojileri, tahribatsız muayene, eklemeli imalat, malzeme karakterizasyonu ve parametrik modelleme gibi konularla ilgili araştırmalar yürütüyorlar.

Grupların proje sunumlarını yapacakları 27 Eylül tarihinde sona erecek yaz okulu ardından, araştırmaların seviyesine göre çalışmaların derinleştirilmesi ile sonuçlarının uluslararası konferanslarda sunulması ve dergilerde yayınlanması hedefleniyor.

ODTÜ KATAMER Hakkında

Kaynak Teknolojisi ve Tahribatsız Muayene Merkezi; Türkiye’deki üniversiteler bünyesinde yer alan ilk merkezlerden biri olarak 1991 yılında kuruldu. KATAMER bünyesinde kaynak teknolojisi ve tahribatsız muayene alanlarında eğitim ve araştırma faaliyetleri düzenleniyor, firma ve kuruluşlara danışmanlık ve analiz hizmeti veriliyor. Ulusal ve uluslararası düzeyde kaynak mühendisleri, kaynakçılar, seviye 1, 2 ve 3 tahribatsız muayene uzmanları yetiştiren merkezle ilgili detaylı bilgiye buradan erişilebilir.

Önceki İçerikKaradeniz Paydaşlar Konferansı’ndan ODTÜ projelerine ödül
Sonraki İçerikODTÜ, enerji tasarrufunda %15 hedefine ulaştı