Ana Sayfa Haber ODTÜ, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında teknoloji laboratuvarları açtı

ODTÜ, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında teknoloji laboratuvarları açtı

ODTÜ, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında Gazi Lisesi ve Ankara Lisesi’nde teknoloji laboratuvarları açtı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi “topluma hizmet” misyonu çerçevesinde Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Gazi Lisesi ve Ankara Lisesi’nde teknoloji laboratuvarları açtı.

“Merak Et”, “Araştır” ve “Tasarla” temalarıyla oluşturulan ODTÜ Teknoloji Laboratuvarları’nı kullanacak öğretmenlere ODTÜ Toplum ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (TBM) yanı sıra ODTÜ hocaları ve öğrencileri de destek verecek.

ODTÜ Teknoloji Laboratuvarları’nın içinde, üç boyutlu yazıcı atölyeleri, robotik kodlama üniteleri, elektronik devre ve robot setleri, programlama yapmak üzere bilgisayarlar ile çeşitli el ve tasarım aletleri yer alıyor.

28 Ekim: Gazi Lisesi

ODTÜ, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamındaki ilk teknoloji laboratuvarını 28 Ekim’de yine Altındağ ilçesinde yer alan ve 1932 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla kurulan Gazi Lisesi’nde açtı. Gazi Lisesi’nde Altındağ Belediyesi’nin desteğiyle ODTÜ tarafından kurulan teknoloji laboratuvarının açılışı için, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. M. Verşan Kök, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Eren Kalay, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yıldırım’ın yanı sıra okulun yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencilerinin katılımıyla tören düzenlendi.

Açılış törenindeki konuşmasında, bu çalışmaya “Cumhuriyet’in 100’üncü yılında 100 etkinlik” programını hayata geçirme hedefiyle başladıklarını belirten ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Kök, projenin amacının gelecek nesilleri bilim, teknoloji ve sanatın gücüyle donatmak olduğunu dile getirdi.

28 Kasım: Ankara Lisesi

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında hayata geçirilen ODTÜ Teknoloji Laboratuvarları’nın bir yenisi 28 Kasım’da Ankara Lisesi’nde açıldı. Atatürk’ün isteğiyle 1923 yılında kurulan Ankara Lisesi’ndeki yeni laboratuvarın açılışı ODTÜ Rektörü Prof. Dr. M. Verşan Kök, TBM Müdürü ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Eren Kalay, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Mustafa Canlı, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yıldırım ile okulun yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencilerinin katılımıyla yapıldı.

Önceki İçerikTürkiye’nin ilk ortak araştırma merkezi NÖROM açıldı
Sonraki İçerikJürisi çocuklardan oluşan “Araştırmanı Anlat” yarışması düzenleniyor