Ana Sayfa Araştırma TÜBİTAK ARDEB 1001 Projelerinde ODTÜ Başarısı

TÜBİTAK ARDEB 1001 Projelerinde ODTÜ Başarısı

ODTÜ, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB)’na 2018 yılı ikinci döneminde önerilen 1001 programında en çok proje desteği alan üniversite oldu. ODTÜ, son dört yıldır en çok proje alan üniversite unvanını koruyor.

ODTÜ; ARDEB 1001 programı özelinde hem Eylül 2018 dönemi için %40 başarı oranına karşılık gelen 18 proje ile hem de 2015-2018 döneminde açılan bütün çağrıların genel toplamı itibariyle 137 proje ile tüm üniversiteler arasında en çok projesi desteklenmeye hak kazanmış üniversite oldu.

ODTÜ ayrıca; ARDEB 1001 programı kapsamında araştırma üniversiteleri arasında en çok sayıda proje desteği alan üniversite olma başarısını gösterdi.

Kabul Edilen Proje Sayısına Göre Araştırma Üniversiteleri Dağılımı:

Araştırma Üniversitesi Desteklenmeye Hak Kazanan Proje Sayısı
Orta Doğu Teknik Üniversitesi 18