Ana Sayfa Mezun İki Mezunumuza Amerikan Hükûmeti’nden “Başkanlık Kariyer Ödülü”

İki Mezunumuza Amerikan Hükûmeti’nden “Başkanlık Kariyer Ödülü”

Doç. Dr. Ayşegül Gündüz ve Doç. Dr. Pınar Zorlutuna PECASE ödülüne layık görüldü.

Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoteknoloji EABD yüksek lisans ve doktora programı mezunumuz, Notre Dame Üniversitesi öğretim üyesi Pınar Zorlutuna ile Elektrik ve Elektronik Mühendisliği lisans programı mezunumuz, Florida Üniversitesi öğretim üyesi Ayşegül Gündüz; ABD hükûmeti tarafından verilen “Bilim İnsanları ve Mühendisler için Başkanlık Erken Kariyer Ödülü (PECASE)”nü almaya hak kazandı.

Notre Dame Üniversitesi Havacılık ve Makine Mühendisliği Bölümü ile Biyomühendislik Lisansüstü Programı’nda görev yapan Doç. Dr. Pınar Zorlutuna; kalp ve kanser hastalıklarına yönelik doku mühendisliği çalışmaları sayesinde yeni tedavi yöntemleri geliştirip bunların hastalara daha hızlı ulaşmasını sağlayacak platformlar geliştirmeyi hedefleyen projesi ile bu ödüle layık görüldü.

Florida Üniversitesi J. Crayton Pruitt Ailesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü’nde görev yapan Doç. Dr. Ayşegül Gündüz; epilepsi, Tourette sendromu ve Parkinson gibi nöropsikiyatrik hastalarda beynin mevcut patolojik durumuna uyum sağlayabilen daha akıllı sağaltıcı derin beyin uyarımı geliştirme çalışmaları ve bu çalışmalardan elde edilen bilgiyi hastaların yaşam kalitesini iyileştirmek için teşhis ve tedavi araçlarına dönüştürmeyi amaçlayan çalışmaları dolayısıyla bu ödülü aldı.

 

PECASE Hakkında

1996 yılında kurulan Bilim İnsanları ve Mühendisler için Başkanlık Erken Kariyer Ödülü (PECASE), ABD Hükümeti tarafından bağımsız araştırma kariyerlerinin başında olan, bilim ve teknoloji liderliğinde olağanüstü umut vaat eden bilim insanlarına ve mühendislere verilen en büyük onurdur.

PECASE ayrıca, bilim insanlarının ve mühendislerin; bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) eğitiminin ilerlemesine ve bilimsel liderlik, toplumsal eğitim ve toplumsal destek olarak ortaya koydukları kamu hizmetlerine katkılarını da onaylar.

 

Bu metnin oluşturulmasında; buradan, buradan ve buradan yararlanılmıştır.

Önceki İçerikUlusal Programlama Yarışması için Geri Sayım Başladı!
Sonraki İçerikTÜBİTAK ARDEB 1001 Projelerinde ODTÜ Başı Çekmeye Devam Ediyor