Ana Sayfa Mezun Ekonomi bölümü mezunumuz “Küresel Lisans Öğrencisi Ödülleri” yarışmasında, “Yüksek Övgüye Değer Adaylar”...

Ekonomi bölümü mezunumuz “Küresel Lisans Öğrencisi Ödülleri” yarışmasında, “Yüksek Övgüye Değer Adaylar” listesine giren ilk Türk öğrenci oldu

Üniversitemiz İktisat Bölümü 2020 yılı mezunlarından Altuğ Aydemir; “The Global Undergraduate Awards – Küresel Lisans Öğrencisi Ödülleri” yarışmasında, “Yüksek Övgüye Değer Adaylar” listesine giren 12 iktisatçıdan biri oldu.

Üniversitemiz İktisat Bölümü 2020 yılı mezunlarından Altuğ Aydemir; AdımODTÜ Lisans Araştırmaları Destek Projesi kapsamında üyesi olduğumuz, uluslararası akademik dünyanın prestijli ödül programı “The Global Undergraduate Awards – Küresel Lisans Öğrencisi Ödülleri” yarışmasında, “Yüksek Övgüye Değer Adaylar” listesine giren 12 iktisatçıdan biri oldu. “Yüksek Övgüye Değer Adaylar” listesine; makale veya projesi, kendi kategorilerine yapılan başvuruların ilk %10’unda yer alan katılımcılar alınıyor.

Aydemir; 50 ülke, 380 üniversite, 25 kategori, 4148 başvuru içinden 506 jürinin seçim yaptığı yarışmada, “MODERN BALON: 2008 Krizi Sonrası Para Politikalarının ABD Menkul Kıymetler Borsaları ve Gelişmekte Olan Ülkelerin Finansal Akışları Üzerindeki Etkileri / MODERN BUBBLE: Effects of Monetary Policies After the 2008 Crisis on US Stock Markets and Financial Flows of Developing Countries” makalesiyle Ekonomi alanında listeye giren ilk Türk öğrenci olma başarısını gösterdi. Aydemir, makalesini; Ekonomi Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Esma Gaygısız Lajunen danışmanlığında kaleme aldı.

Önceki İçerikODTÜ Makina ve İnovasyon Topluluğu’na Avrupa Rover Mücadelesi 2020’de “En iyi bilim insanları” özel ödülü
Sonraki İçerikODTÜ 2018-2019 Akademik Yılı Lisansüstü Tez ve Ders Performans Ödülleri sahiplerini buldu