Ana Sayfa Araştırma TÜBİTAK BİDEB Programlarında ODTÜ Başarısı

TÜBİTAK BİDEB Programlarında ODTÜ Başarısı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) 2232 ve 2247 çağrıları sonuçlandı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) 2232 ve 2247 çağrıları sonuçlandı.

2232 Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı

Halen yurtdışında çalışan nitelikli araştırmacıların yurtdışından Türkiye’ye gelmelerini teşvik etmek ve araştırmalarını Türkiye’deki kuruluşlarda yürütmelerini sağlamak üzere destek vermeyi amaçlayan 2232 Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı ile Türkiye’ye gelecek 63 araştırmacıdan sekizi araştırmalarını ODTÜ’de yürütecek.

TÜBİTAK BİDEB 2232-A Programı Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı kapsamında Dr. Ufuk Aydemir Fizik Bölümü’ne ve Dr. Ali Ercan İnşaat Mühendisliği Bölümü’ne gelecek. TÜBİTAK BİDEB 2232-B Uluslararası Genç Araştırmacılar Programı kapsamındaysa Dr. Banu Bayyurt Biyolojik Bilimler Bölümü’ne, Dr. Ahmet Alperen Günay Mikro ve Nanoteknoloji ABD’na, Dr. Ahmed Hareedy Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’ne, Dr. Korhan Şahin Mühendislik Bilimleri Bölümü’ne ve Dr. Yassine Naciri ile Dr. Şeniz Uçar Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’ne gelecek.

2247 Ulusal Lider Araştırmacılar Programı

Diğer taraftan, bilimin ve teknolojinin her alanında Türkiye’de yüksek nitelikte gelişmeler sağlamaya yönelik hedefler içeren projelere ve bu projeleri gerçekleştirecek yurt içindeki bilim insanlarına destek vermeyi amaçlayan 2247 Ulusal Lider Araştırmacılar Programı’nda ise desteklenmesine karar verilen 42 projeden dördü ODTÜ öğretim üyeleri tarafından yürütülecek.

TÜBİTAK BİDEB 2247-A Ulusal Lider Araştırmacılar Programı kapsamında Kimya Bölümü’nden Prof. Dr. Levent K. Toppare, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Emine Bostancı ve Deniz Bilimleri Enstitüsü’nden Dr. Öğr. Üyesi Korhan Özkan’ın projeleri ile TÜBİTAK BİDEB 2247-D Ulusal Genç Araştırmacılar Programı kapsamında Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Keleştemur’un projesi desteklenmeye hak kazandı.

Önceki İçerikUfuk Avrupa Programı Açılış Etkinliğinde ODTÜ’ye Ödül
Sonraki İçerikODTÜ, QS 2022 Alan Sıralamasında 13 Bilim Dalında Türkiye’nin En İyi Üniversitesi Oldu