Ana Sayfa Ödül Ufuk Avrupa Programı Açılış Etkinliğinde ODTÜ’ye Ödül

Ufuk Avrupa Programı Açılış Etkinliğinde ODTÜ’ye Ödül

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ev sahipliğinde, Türkiye’nin Ufuk Avrupa Programına resmen katılımı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte ODTÜ ödüle layık görüldü.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Avrupa Komisyonu Yenilik, Araştırma, Kültür, Eğitim ve Gençlikten Sorumlu Komiseri Mariya Gabriel’in açılış konuşmalarını yaptıkları etkinlikte; Ufuk 2020 programında bileşen 2 ve 3 kapsamında koordinatör kuruluşlara başarı ödülleri verildi. Bu kapsamda Üniversitemiz Ufuk 2020 dahilinde ülkemizden sunulan başarılı dört proje ile en çok ödül kazanan üniversite oldu.

ODTÜ’nün koordinatörlüklerini yürüttüğü Black Sea CONNECT, BRIDGE-BS, NEOMATRIX ve SolarTwins projelerinde elde ettiği başarılar sayesinde layık görüldüğü ödülleri Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök aldı.

Etkinlikte, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Barış Salihoğlu “Türkiye’den Başarı Öyküleri”, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Yücel ise “Türk Paydaşların Katkıları” başlıkları altında birer sunum yaptı.

Önceki İçerik7. Kristal Ağaç Ödülleri Sahiplerini Buldu
Sonraki İçerikTÜBİTAK BİDEB Programlarında ODTÜ Başarısı